Online výherné automaty v českých kasínach

Online výherné automaty v českých kasínach

2016-11-29 15:26:53 -

Určite ste už na nete zaregistrovali české zmeny v zákone o hazarde, ktoré obmedzujú online kasínové hry a výherné automaty v Českej Republike. Od 1.1.2017 môžu českí hráči hrať online hracie automaty iba v českých kasínach s licenciou. O licenciu medzi prvými požiadali aj európske top značky ako Unibet a Betfair. Online hazard v Čechách je teda od januára 2017 plne regulovaným. Na prvé počutie pozitívna správa, čo to však znamená pre samotné kasína a čo to prináša pre českých hráčov?

Okrem toho, že česká licencia prináša štátom garantovanú fair-play hru, českí hráči si musia zvyknúť na mnoho obmedzení hrania. Ak už majú skúsenosti s hraním online výherných automatov z minulosti, možno budú aj nemilo zaskočení. Niektoré obmedzenia sú logické a zamerané na ochranu pred závislosťou na hazardných hrách, sú však aj také opatrenia, ktoré sú len rozmarom poslancov a úradníkov na ministerstve. Poďme sa na niektoré pozrieť bližšie.

Obmedzenie maximálneho času hrania

Toto obmedzenie je celkom logické a jeho varianty nájdeme v mnohých európskych krajinách. Hráč môže hrať online kasínové hry maximálne dve hodiny, potom si musí dať minimálne 15 minút prestávku. Čas na kávu, vydýchnutie a natiahnutie stuhnutého tela.

Minimálny čas medzi dvoma hrami, spinmi automatu

Ak hráči v Čechách v minulosti obľubovali zrýchlenú automatickú hru, budú si musieť zvyknúť. Existuje minimálne stanovený čas (3 sekundy) medzi dvoma otočeniami hracieho automatu.

Obmedzenie maximálnej výhry na automate

Absolútne nelogický krok českých zákonodarcov, ktorý oberie českých hráčov o tie najhranejšie európske tituly s progresívnymi mega jackpotmi ako napríklad Mega Moolah, Mega Fortune Dreams či Arabian Nights. Prečo neexistuje iba limit na výšku stávky? Akú to má logiku? To je rovnaká blbosť ako keby zakázali hrať Eurojackpot, pretože ponúka príliš vysokú výhru. České kasína tak budú musieť stiahnuť z ponuky jackpotové hry, možno aj upraviť niektoré bonusovky.

Nutnosť overenia identity hráča

Zmena súvisí so zmenou českej legislatívy o praní špinavých peňazí. No dala by sa realizovať aj online, cez počítač, nascanovaním občianskeho preukazu, rovnako ako overuje identitu elektronická peňaženka Skrill. Top kasína ponúkli, že cez nezávislú agentúru zabezpečia overenie totožnosti hráčov cez internet pomocou kamery v počítači alebo v mobilnom telefóne. Od českých úradníkov však zaznelo striktné NIE! Ak chcú hráči v Čechách hrať, nevyhnú sa ceste na poštu - Czech POINT, kde ich overia.

NIE Live kasínovým hrám

Ďalšia nelogická rana pod pás. Podľa českého ministerstva financií európske televízne štúdia, kde sa natáčajú live kasínové hry, nespĺňajú podmienky živej hry a tak nebudú môcť byť v ponuke kasína. Neobstál ani argument, že české kasína sú ochotné a schopné vytvoriť tieto štúdia priamo v Českej Republike, kde by mohlo ministerstvo vykonávať dozor.

Zhrnutie regulácie hazardu v Českej Republike

Veríme že tieto nelogické obmedzenia sa časom vypustia a hráči v Čechách dostanú služby také, na aké boli zvyknutí z minulosti. Teda kvalitnú online zábavu na automatoch vo veľkých európskych internetových kasínach. Všetci dúfajú, že českú licenciu získajú všetky top kasína, aby mali hráči na výber.

* ospravedlňujeme sa ak sú niektoré informácie nepresné alebo neaktuálne. Podmienky sa menia každý mesiac, vychádzame z aktuálne dostupných zdrojov.

Vyskúšajte obľúbené hry zadarmo
After Dark Výherný automat e-gaming Hraj
Bonus Joker 2 Výherný automat Apollo Games Hraj
Book of Ra Deluxe Výherný automat Novomatic Hraj