Progresívne jackpoty

Progresívne jackpoty

2016-04-12 09:26:42 - Braňo "Ace"

Stáva sa Vám, že sedíte v herni a hypnoticky pozeráte na rýchlorastúce číslo na malej obrazovke automatu? Táto suma sa nazýva progresívny jackpot a každý hráč na svete túži, aby sa mu aspoň raz v živote podarilo podobný Jackpot rozbiť.

Jackpot – na začiatku bol hrniec

Termín "jackpot" vznikol okolo roku 1870. Za všetkým je pokrová hra "Jacks or Better". V nej hráči vkladali stávky do veľkého hrnca a vyhrali iba vtedy, ak mali na ruke pár "Jacks or Better". Pokiaľ sa im to nedarilo, suma v hrnci pekne narastala a časom sa dala zarobiť už veľmi slušná sumička. Odvtedy sa teda slovom Jackpot označuje miesto, na ktorom sa hromadia peniaze zo stávok (resp. časť z nich).

Čo sú to progresívne jackpoty

V kasínach a herniach nájdeme viacero typov hracích automatov. Na prvý pohľad sa od seba prakticky nelíšia, no pri bližšom pohľade už sú rozdiely veľké. Pre jednoduchosť si môžeme automaty rozdeliť do 3 typov:

  • Samostatné
  • Kasínové (Lokálne)
  • Sieťové

Samostatné automaty

Základným typom je samostatný automat. Je to jednoduchý stroj, ktorý nie je napojený na žiaden iný automat, alebo sieť automatov. Výhra, ktorú môžete získať je tvorená peniazmi, ktoré ste stavili vy a hráči pred vami. V skratke - hádžete do neho peniaze a vyhráte sumu, ktorá je priradená danej výhernej kombinácií, ktorá vám padla.

Kasínové automaty – lokálny jackpot

Kasínové automaty, ako už názov napovedá, sú stroje prepojené v rámci jedného kasína, alebo herne. Na týchto strojoch už vidieť pekne sa kumulujúci bonus – kasínový jackpot. Suma narastá tým, že sa do nej započítava malá čiastka z akejkoľvek stávky na automatoch v kasíne. Ak sa jedná o väčšie kasíno, sumy vedia byť už dosť príjemné.

Sieťové automaty – sieťový jackpot

Najvyšší evolučný stupeň progresívnych jackpotov tvoria tzv. sieťové automaty a sieťové jackpoty. Princíp je rovnaký ako u kasínových automatov, no ide samozrejme o oveľa väčšie meradlo. Ak má rovnaký automat viacero kasín, v rôznych mestách či štátoch, sumy rýchlo narastú do obrovských čísel. Šanca na výhru je síce menšia, ale výhra je o to lákavejšia. Podobne to funguje v online svete – rovnaké automaty totiž nájdete v mnohých kasínach, no a jeden jackpot sa kumuluje vo všetkých, ktoré automat ponúkajú. Preto sumy sieťových jackpotov na internete dosahujú milióny eur.

Ako vyhrať progresívny jackpot?

Pravdupovediac nie je to jednoduché. Ak by bolo, zrejme by ste sa s miliónovými jackpotmi nestretávali tak často. Pozor na pravidlá – pri mnohých automatoch hráte o jackpot len vtedy, keď hráte na všetky výherné línie. Vyhrať jackpot je naozaj o šťastí.

Šanca na výhru jackpotu je vždy

Aby ste však vedeli, že šanca existuje, dáme vám aj pozitívnu motiváciu. Doposiaľ najvyšší progresívny jackpot padol v októbri 2015. Hráč z Veľkej Británie vložil vklad do kasína iba £30 a vyhral na automate Mega Moolah v kasíne Betway ťažko uveriteľných €17,879,645.12. Tento rekord je aj oficiálne uznaným v Guinessovej knihe rekordov. Takže treba veriť, že sa to podarí, obrniť sa trpezlivosťou a o chvíľku z vás môže byť milionár.

Vyskúšajte obľúbené hry zadarmo
After Dark Výherný automat e-gaming Hraj
Bonus Joker 2 Výherný automat Apollo Games Hraj
Book of Ra Deluxe Výherný automat Novomatic Hraj